ua en ru

Суд сьогодні може заарештувати Мосійчука

Суд сьогодні може заарештувати Мосійчука Фото: Ігор Мосійчук

Сьогодні в 9:00 Печерський райсуд Києва обере запобіжний захід нардепу Мосійчуку

У Печерському районному суді Києва сьогодні, 18 вересня, о 9:00 відбудеться суд з обрання запобіжного заходу народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку.

Вчора, 17 вересня, в ході засідання Верховної Ради України генеральний прокурор Віктор Шокін попросив народних депутатів дати згоду на затримання і арешт Мосійчука. В якості доказів корупційних дій нардепа, Шокін продемонстрував відео.

Позбавлення недоторканності та арешт Ігоря Мосійчука підтримали 262 з 226 мінімально необхідних депутатів. Після цього члени Радикальної партії заблокували трибуну парламенту через що спікер Ради Володимир Гройсман змушений був закрити вечірнє засідання.

Пізніше Ігор Мосійчук заявив, що відео, показане генпрокурором, було змонтовано. При цьому він також зазначив, що звинувачення його в корупції - це помста Президента України Петра Порошенка та Віктора Шокіна за його заяву про те, що Шокін винен в крадіжці і фальсифікування матеріалів у справі журналіста Георгія Гонгадзе.

Після засідання Ради Гройсман підписав постанову про арешт і притягнення до кримінальної відповідальності Ігоря Мосійчука. Після закінчення ради фракцій співробітники правоохоронних органів затримали нардепа просто в будівлі Верховної Ради.

Крім того, правоохоронці провели обшук у машині Мосійчука, де знайшли предмет, схожий на пістолет. Обшук також був проведений в офісі Радикальної партії.

Генеральна прокуратура України інкримінує Ігорю Мосійчуку 5 статей Кримінального кодексу України. Зокрема, нардепа звинувачують у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою, хуліганство, погрозу або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок, втручання в діяльність судових органів, погрозу або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного.