ua en ru

Суд над Савченко: російський експерт підтвердив алібі льотчиці

Суд над Савченко: російський експерт підтвердив алібі льотчиці Фото: Надія Савченко

На суді над Савченко виступив експерт, який підтвердив, що на момент загибелі журналістів Савченко була в полоні

В Донецькому міському суді Ростовської області (Росія) сьогодні, 23 грудня 2015 року, в якості свідка виступила астроном Ольга Вознякова, яка провела експертизу, що підтверджує алібі української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомив адвокат Савченко Ілля Новіков в Twitter.

Як повідомив адвокат, Вознякова по сонцю визначила час відеозапису. Мова йде про відеозаписи, датовані на флешці "16 червня".

"Спеціаліст Возякова установила, що реальний час зйомки - 17 червня 2014 року 8:36 ранку за київським часом. Решта були зроблені в той же день о 8:39, 9:38 за київським часом. Середня оцінка часу помилки - плюс-мінус 15 хвилин", - повідомляє "Медиазона".

"Прокурори заперечували проти залучення висновку спеціаліста - астронома Ольги Возяковой з МДУ. Нібито не встановлено особу", - написав Новіков.

Зазначимо, раніше захист Савченко вже надавав суду результати експертизи Макєєва, які також підтверджували, що Савченко на момент загибелі журналістів перебувала в полоні. Однак суд відмовився долучити ці матеріали до справи.

Нагадаємо, сьогодні російський суд продовжує розглядати справу Савченко.