ua en ru

Суд над російськими ГРУшниками продовжиться завтра

Суд над російськими ГРУшниками продовжиться завтра Фото: Євген Єрофєєв і Олександр Александров

Суд почнеться о 9:30

Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи офіцерів ГРУ Росії Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова на 9:30, 8 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"У судовому засіданні оголошено перерву. Наступне судове засідання відбудеться о 9:30, 8 квітня", - сказав суддя Микола Дідик.


У ході засідання захист російських військових просила суд долучити до справи листи російських представників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування (СЦКК), в яких стверджується, що українські військові отримали поранення від мінометного обстрілу сил антитерористичної операції.

"Всі потерпілі у нашій справі постраждали в результаті мінометного обстрілу, під час, так званого, дружнього вогню", - сказала адвокат Оксана Соколовська.

"Є документи, які підтверджують, що вони (Александров і Єрофєєв - ред.) служили в "Луганській народної міліції", - додала Соколовська.

Також були заслухані відео з поясненнями російського судмедексперта, який стверджує, що український солдат Пугачов загинув від вогнепального поранення з гармати калібру 5,45 мм.

Нагадаємо, викрадачі змушували адвоката Юрія Грабовського відмовитися від захисту офіцера ГРУ РФ Олександра Александрова.