ua en ru

Суд РФ заочно заарештував трьох росіян за зв'язок з "Правим сектором"

Суд РФ заочно заарештував трьох росіян за зв'язок з "Правим сектором" Фото: Слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

На даний момент вони оголошені в міжнародний розшук

В Російській Федерації суд заочно заарештував трьох росіян за зв'язок з "Правим сектором". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету РФ.

"За клопотанням слідства судом заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту відносно громадян Російської Федерації Ігоря Чудінова, Георгія Стоцького і Артема Скоропадського. В діях Чудінова та Скоропадського слідство вбачає ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282.2 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації), Стоцького - ч. 2 ст. 282.2 КК РФ (участь у діяльності екстремістської організації)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на даний момент вони оголошені в міжнародний розшук.

Так, в Слідкомі РФ заявляють, що Чудінов, будучи заступником командира одного з бойових структурних підрозділів українського Добровольчого корпусу "Правий сектор", "брав активну участь у бойових діях проти мирного населення самопроголошених ДНР і ЛНР".

Також повідомляється, що Стоцький "систематично брав участь у мітингах і інших суспільно-масових заходах, вів пропаганду в мережі Інтернет".

Що стосується керівника прес-служби "Правого сектора"Скоропадського, у Слідкомі РФ заявляють, що він "систематично виступає в засобах масової інформації та в мережі Інтернет, а також на різних суспільно-масових заходах з пропагандою злочинної ідеології зазначеної організації".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Російської Федерації порушив три нові справи проти українських військових за застосування заборонених засобів і методів ведення війни".