ua en ru

​​​​​​​Суд РФ не визнав обманом угоду щодо турбін Siemens в Криму

​​​​​​​Суд РФ не визнав обманом угоду щодо турбін Siemens в Криму Фото: Siemens (100r.org)

Siemens нібито не надав доказів щодо обману з боку партнера з РФ

У Російській Федерації (РФ) суд не визнав обманом угоду щодо турбін німецького концерну Siemens, які опинилися в окупованому РФ Криму. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Арбітражний суд Москви не знайшов доказів обману при укладенні угоди концерну Siemens з російським "Технопромекспорт" на поставку газових турбін, які опинилися в Криму", - йдеться в повідомленні.

Згідно висновку суду, Siemens в судовому процесі проти структур держкорпорації "Ростех" - ВАТ і ТОВ "Технопромекспорт" не надав доказів того, що її дочірня компанія була обманута при укладенні контракту на поставку газових турбін.

Відзначається, що Siemens в суді заявляв, що при укладенні контракту "Технопромекспорт" обдурив постачальників і вирішив під виглядом реалізації проекту на Таманському півострові закупити необхідне обладнання і насправді використовувати його на території Криму в обхід санкцій Євросоюзу.

"Позивачі за первісним позовом не довели, що "Сіменс технології газових турбін" мав неправильне уявлення про природу і предмет оспорюваного контракту", - повідомляється в документі.

Крім того, суд не знайшов підстав і для задоволення зустрічного позову "Технопромекспорт", який оскаржував пункти контракту, які "суперечать забороні на дії, що завдають шкоди суверенітету РФ, принципом єдності економічного простору і вільного переміщення товарів на території РФ, що не відповідає основам Конституції РФ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд РФ відмовився повернути німецькому концерну Siemens турбіни з окупованого РФ півострова Криму.