ua en ru

Суд в РФ засудив військового пенсіонера до 8 років за шпигунство на користь України

Суд в РФ засудив військового пенсіонера до 8 років за шпигунство на користь України Фото: Владислав Нікольський (Комерсант)

Офіцер у відставці передав Україні дані по військовим кораблям

Суд у Санкт-Петербурзі визнав винним у шпигунстві на користь України екс-співробітника ВАТ "51-й Центральний конструкторсько-технологічний інститут судноремонту" (51-й ЦКТІС) капітана першого рангу у відставці Владислава Нікольського і засудив його до 8 років позбавлення волі, передає "Комерсант".

Як встановив суд, офіцер передав українській стороні технічну документацію по десантному кораблю на повітряній подушці "Зубр". Крім того, військовий пенсіонер був визнаний винним у контрабанді та підбурюванні до зловживання повноваженнями. За сукупністю підсудному призначили вісім років суворого режиму, що задовольнило його захист.

За неофіційними даними, серед матеріалів, переданих Україні, перебував і каталог найменувань стандартів військових кораблів СРСР, який був засекречений в 2006 році.

Після процесу адвокат Нікольського заявив, що підзахисний задоволений результатом судового розгляду і оскаржувати вирок не буде.

Нагадаємо, в жовтні ДНР звинуватила "Лікарів без кордонів" в шпигунстві.