ua en ru

Суд РФ відмовився повернути концерну Siemens турбіни з окупованого Криму

Суд РФ відмовився повернути концерну Siemens турбіни з окупованого Криму Фото: турбіни Siemens (siemens.com)

Позов до Siemens "Технопромекспорт" був відхилений

В Російській Федерації (РФ) суд відмовився повернути німецькому концерну Siemens турбіни з окупованого РФ півострова Криму. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Арбітражний суд Москви відмовився за позовом Siemens повернути турбіни, які були відправлені в Крим. Таким чином позов Siemens до її партнера з РФ "Технопромекспорта" був відхилений", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видань, крім того, суд також відмовив "Технопромекспорту" у зустрічному позові про визнання недійсними пунктів контракту з Siemens, які забороняли постачання турбін в Крим в обхід санкцій Європейського союзу (ЄС).

Зазначимо, Siemens звинувачував російських партнерів у тому, що вони обіцяли встановити турбіни в Краснодарському краї. Насправді турбіни були спочатку призначені для Криму, що заборонено санкціями ЄС. Концерн пропонував викупити турбіни назад за 150 млн євро.

У свою чергу, російські компанії нібито значно модернізували турбіни вже після покупки у Siemens, а значить санкції на них не поширювалися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд залучив німецький концерн Siemens в якості третьої особи до участі у справі про постачання газових турбін в окупований Росією Крим.