ua en ru

Суд РФ відмовив кримському євромайданівцю в достроковому звільненні

Суд РФ відмовив кримському євромайданівцю в достроковому звільненні Фото: євромайданівцю Олександру Костенка відмовили в УДЗ

Зараз Олександр Костенко перебуває у штрафному ізоляторі за те, що нібито не привітався з співробітником колонії

Кірово-Чепецький районний суд Кіровської області Росії прийняв рішення відмовити в умовно-достроковому звільненні (УДЗ) кримському політв'язню Олександру Костенко, повідомляє Крим.Реалії.

Адвокат Костенко Дмитро Сотников назвав це рішення політичним і нагадав про переведення Костенко напередодні суду в штрафний ізолятор.

"На основі постанови суду про УДЗ, не повинен прийматися як підстава для відмови в УДЗ факт невизнання ув'язненим своєї провини, і також не може враховуватися наявність стягнень як до факту, повинен враховуватися характер порушення. Привітався або не привітався з працівником, навіть якщо було порушення, то воно не може ніяк вплинути на УДЗ, проте суд визнав, що факт невизнання провини і факт приміщення в штрафний ізолятор мають значення", – розповів адвокат.


Костенка помістили в штрафний ізолятор за те, що він нібито не привітався з поліцейським– співробітником колонії. За словами Сотникова, поки що термін перебування Костенко в штрафному ізоляторі не відомий.

"Ми плануємо оскаржити рішення. Подавати наступне УДЗ можна через шість місяців, але у нас є ще такий вид клопотання як заміна покарання на більш м'яке. У нашому випадку це можливо, так як в нашій статті передбачається ще штраф і виправні роботи", – зазначив Сотников.

В "прокуратурі" Криму стверджують, що Костенко під час Євромайдану в Києві завдав тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Крім цього, активіста звинувачують у незаконному зберіганні зброї – нарізному стволі. Як повідомила тоді Поклонська, за ці злочини Костенко призначено покарання у вигляді 4 років і 2 місяців позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії загального режиму.

Нагадаємо, у Криму завели справу на брата засудженого євромайданівця Євгенія Костенко.