ua en ru

Суд вирішив примусово доставити обвинувачених у "справі Плотницького"

Суд вирішив примусово доставити обвинувачених у "справі Плотницького" Фото: Ігор Плотницький (glava-lnr.su)

У судовому засіданні оголошено перерву до 13 березня

Красногвардійський районний суд Дніпра ухвалив рішення про примусову доставку до суду обвинувачених у справі про збитий військовому літаку Іл - 76 з українськими військовослужбовцями на борту - ватажків угруповання "ЛНР" Ігоря Плотницького, Олександра Гурєєва і Андрія Патрушева. Відповідне рішення суд прийняв у понеділок, на підготовчому судовому засіданні, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що через те, що обвинувачені ні разу не з'являлися до суду і не зв'язувалися з ним "з невідомих причин", судді почали з з'ясування думки сторін з цього приводу.

Адвокати обвинувачених, призначені державою, повідомили, що ніякого зв'язку зі своїми підзахисними у них немає.

У свою чергу сторона обвинувачення заявила, що вважає за необхідне повторити судовий виклик обвинувачених.

У той же час захисник постраждалих сімей, адвокат Віталій Погосян зазначив: оскільки, за інформацією із ЗМІ, Плотницький зараз знаходиться на території Росії, ефективним було б проінформувати його про виклик через ЗМІ, а не порядком за місцем ймовірного перебування.

Так, суд прийняв рішення про необхідність примусової доставки обвинувачених та надання копії постанови керівництву Національної поліції.

У судовому засіданні оголошено перерву до 13 березня.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що колишній ватажок так званої "Луганської народної Ресупублики" Ігор Плотницький знаходиться на території Російської Федерації.