ua en ru

Суд дозволив заочне слідство щодо екс-начальника міліції Києва Коряка

Суд дозволив заочне слідство щодо екс-начальника міліції Києва Коряка Фото: Генпрокуратура (РБК-Україна)

ГПУ розслідує причетність Валерія Коряка до викрадення Олександра Драбинка

Печерський районний суд Києва дозволив спеціальне розслідування щодо екс-начальника міліції Києва Валерія Коряка у справі про викрадення помічника митрополита Володимира Олександра Драбинка. Про це йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що ГПУ продовжує розслідування про перевищення повноважень екс-президентом Віктором Януковичем, колишнім главою МВС Віталієм Захарченком та Коряком при незаконному позбавленні волі помічника покійного митрополита Володимира Олександра Драбинка.

"11.08.2017 постановою Печерського районного суду Києва клопотання слідчого задоволено та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно колишнього начальника Головного управління МВС України в Києві Коряка", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що розгляд клопотання щодо Януковича триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд дозволив ГПУ почати заочне розслідування стосовно екс-глави МВС Захарченка у справі про незаконне позбавлення волі Драбинка.

Відзначимо, за даними слідства, в 2013 році керівники силових відомств і Янукович організували викрадення Драбинка з метою змінити керівництво Української православної церкви Московського патріархату.