ua en ru

Суд дозволив ГПУ почати заочне розслідування щодо екс-глави МВС Захарченка

Суд дозволив ГПУ почати заочне розслідування щодо екс-глави МВС Захарченка Фото: ГПУ (screenshot(google-maps))

ГПУ проводить досудове розслідування у справі щодо перевищення повноважень екс-посадовцями

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі України (ГПУ) почати заочне розслідування щодо екс-глави Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це йдеться у повідомленні прес-секретаря генерального прокурора України Лариси Сарган у Facebook.

"Сьогодні, 25.07.2017 року, ухвалою Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання слідчого ГПУ та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно колишнього Міністра внутрішніх справ України Захарченка В.Ю.", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перевищення службових повноважень екс-посадовцями при незаконному позбавленні волі особистого помічника, нині покійного, Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана В.М.) - Драбинка О.М.

"У провадженні повідомлено про підозру Януковичу В.Ф., Захарченку В.Ю. і Коряку В.В., та направлені до суду відповідні клопотаннями про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.Розгляд клопотань щодо Януковича В.Ф. та Коряка В.В. триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) отримала дозволу суду на заочне розслідування проти екс-заступника міністра промислової політики і його синів.