ua en ru

Суд дозволив затримати суддю, який розглядав справу Тимошенко

Суд дозволив затримати суддю, який розглядав справу Тимошенко Фото: суд дозволив затримати Кірєєва (УНІАН)

Апеляційний суд дозволив затримання Родіона Кірєєва

Апеляційний суд Києва дав дозвіл на затримання колишнього судді Печерського районного суду столиці Родіона Кірєєва. Про це йдеться в повідомленні на сайті суду.

Як повідомляється, 19 вересня колегія суддів розглянула подану прокурором апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Деснянського райсуду Києва від 5 липня 2017 року, яким відмовлено у задоволенні клопотання про надання дозволу на затримання Кірєєва.

В результаті розгляду, колегія суддів постановила задовольнити подану прокурором апеляційну скаргу та скасувати постанову слідчого судді Деснянського райсуду.

"Постановити нове рішення, яким клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ першого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України про надання дозволу на затримання підозрюваного Кірєєва Р. В. з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - задовольнити ", - йдеться в постанові.

У 2011 році суддя Родіон Кірєєв засудив екс-прем'єр-міністра України, голови ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі. У січні 2016 року президент України Петро Порошенко звільнив чотирьох суддів, у тому числі суддю Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва.

Нагадаємо, у 2014 році Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук суддю Кірєєва.