ua en ru

Екс-заступника міністра внутрішніх справ Ратушняка та екс-командувача ВВ Шуляка оголошено в розшук

Суд надав дозвіл на затримання екс-заступника міністра внутрішніх справ України Віктора Ратушняка та колишнього командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка.

У середу, 12 березня 2014 р., суд надав дозвіл на затримання екс-заступника міністра внутрішніх справ України Віктора Ратушняка (на фото) та колишнього командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка та доставку їх до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це йде мова у повідомленні Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Як зазначають у прес-службі, головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України винесено повідомлення про підозру щодо Ратушняка за ч. 3 ст. 27, ч.2 ст. 15 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, а також Шуляка за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (співучасть у злочині, замах на злочин, перевищення влади або службових повноважень).

Наразі вказаних осіб оголошено у розшук.

Нагадаємо, 28 лютого 2014 р. ГПУ доручила протягом 10 діб затримати осіб, причетних до масових вбивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 р. Загалом розшукуються 24 особи - колишні керівники і співробітники МВС і СБУ, серед яких Ратушняк та Шуляк.