ua en ru

Суд дозволив Сенцову і Кольченку зустрітися з консулом України

Суд дозволив Сенцову і Кольченку зустрітися з консулом України Фото: Олег Сенцов

Побачення з представниками консульства відбудеться тільки після розгляду справи по суті

Північно-Кавказький окружний військовий суд дозволив фігурантів справи про підготовку терактів в Криму - українському режисеру Олегу Сенцову і Олександр Кольченко - побачення з представниками консульства України, але тільки після розгляду справи по суті. Про це повідомляє "РИА Новости".

Сьогодні в суді проходить перше слухання по справі. В рамках нього суд встановив особистості підсудних і потерпілих, а також роз'яснив їм права і обов'язки. Підсудні у рамках слухання клопотали про надання можливості відвідання їх представниками консульства України, а також родичами.

"Суд повністю задовольняє клопотання підсудних про зустрічі з родичами. Серед консулом України клопотання також задовольнити, однак з урахуванням характеру справи дозволити відвідування тільки після розгляду справи по суті і винесення постанови", - сказав головуючий у справі.

Суд дозволив Сенцову і Кольченку зустрітися з консулом України

Фото: Олександр Кольченко та Олег Сенцов в суді (twitter.com/OgonWatch)

Нагадаємо, раніше Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив до 15 грудня 2015 р. арешт українського режисера Олега Сенцова.

Олега Сенцова і Олександра Кольченка заарештували в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації "Правий сектор". За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Кольченко загрожує щонайменше 10 років, а Сенцову - 20.