ua en ru

Суд дозволив Генпрокуратурі доступ до камер відеоспостереження в Раді у справі Майдану

Суд дозволив Генпрокуратурі доступ до камер відеоспостереження в Раді у справі Майдану Фото: суд схвалив доступ ГПУ до камер спостереження у Раді

Такий дозвіл буде діяти протягом місяця

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі України доступ до камер відеоспостереження на будівлі Верховної Ради в досудовому розслідуванні в кримінальному провадженні про перевищення повноважень правоохоронними органами у листопаді 2013 - лютому 2014 року, що призвело до масових жертв серед активістів Майдану. Про це свідчить рішення суду №757/10772/17-к в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зокрема, суд схвалив доступ слідчих до камер зовнішнього відеоспостереження ВР, до пристроїв, на які здійснюється запис зображення з зазначених камер, до технічного обладнання та програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється управління зазначеними камерами. Також ГПУ дозволений доступ до апаратного та програмного забезпечення, за допомогою якого можливо встановити місцезнаходження, найменування, типи і види серверів, а також канали зв'язку, IP-адреси, за якими транспортуються дані до серверів з кожної камери спостереження.

Крім того, суд дозволив доступ до документів, якими визначено осіб, відповідальні за систему відеоспостереження, до журналів обліку вхідної та вихідної документації апарату парламенту за період з 30 листопада 2013 року по даний час.

"Визначити термін дії постанови тривалістю один місяць, який обчислювати з дня винесення постанови слідчим суддею. У разі невиконання рішення про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі постанови, має право винести постанову про дозвіл на проведення обшуку. Постанова оскарженню не підлягає", - підкреслюється у документі.

Нагадаємо, голова управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що нове відео подій на Інститутській в лютому 2014 року можна використовувати як доказ.