ua en ru

Суд розгляне апеляцію на вирок Пукачу 6 лютого

Суд розгляне апеляцію на вирок Пукачу 6 лютого

Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію на вирок колишньому начальникові департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ України Олексію Пукачу, який засуджений до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, 6 лютого. Про це РБК-Україна повідомила адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

"Засідання відбудеться 6 лютого о 10:00", - зазначила Теличенко.

"Я приготувала клопотання - буду просити суд повторно звернутися до ГПУ, МВС та СБУ з питанням про наявність державної таємниці та обґрунтованості грифа секретності. Якщо гриф буде знятий з матеріалів справи, то суд змушений буде винести нове рішення, яким скасувати старе проведення апеляційного розгляду в закритому режимі і тоді засідання буде відкритим", - додала адвокат.

Нагадаємо, 8 грудня 2014 р. Апеляційний суд Києва відклав на невизначений термін розгляд апеляційної скарги на вирок Пукачу.

В грудні 2014 р. СБУ ініціювала зняття грифу "секретно" з матеріалів по справі Пукача.

Печерський районний суд Києва визнав Його винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі 29 січня 2013 р.

Суд встановив, що Пукач у ніч з 16 на 17 вересня 2000 р. вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.