ua en ru

Суд продовжив розгляд зміни запобіжного заходу Корбану: онлайн

Суд продовжив розгляд зміни запобіжного заходу Корбану: онлайн Фото: Геннадій Корбан

Суддя Микола Чаус оголосив про продовження судового засідання

Дніпровський районний суд сьогодні, 27 грудня, о 9:30 відновив розгляд зміни запобіжного заходу лідеру УКРОП Геннадію Корбану без участі підозрюваного. Пряму трансляцію з суду веде прес-служба партії.

Суддя Микола Чаус оголосив про продовження судового засідання щодо зміни запобіжного заходу Корбану з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою.

Прокурор заявив клопотання про доставку Корбана в суд

За версією сторони обвинувачення, стан здоров'я Корбана дозволяє йому бути присутнім на засіданні суду. Прокурор надав документи про обстеження підозрюваного лікарями Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова.

"Всі життєві показники знаходяться в нормі... Стан здоров'я пацієнта задовільний... Транспортування можливе", - заявив прокурор, після чого, суд оголосив перерву на 20 хвилин, щоб розглянути клопотання і документи про обстеження Корбана. Захист також ознайомлюється з цими документами.

Суд знову постановив доставити Корбана на засідання

Дніпровський районний суд Києва прийняв рішення про примусовий привід Геннадія Корбана на засідання о 15:00.

За словами судді Чауса, Корбан відмовився від проведення судово-медичної експертизи лікарями інституту Амосова. Відповідно, судді не відомо, чи дозволяє стан Корбана здоров'я бути присутнім на суді.

Адвокати у відповідь заявили, що мають намір притягти Чауса до кримінальної відповідальності.

Корбана доставили до Дніпровського райсуду Києва, засідання продовжилося

Політика доставили до суду на інвалідному візку у супроводі медиків і представників СБУ. Судове засідання продовжилося.

Також раніше адвокати Корбана заявили, що його можуть перевезти в Чернігів. За інформацією захисту, в екстреному порядку готується вертоліт для транспортування політика.

Корбану в залі засідань стало погано

Геннадію Корбану стало погано під час засідання суду. За даними прес-служби УКРОПа, даний факт констатували лікарі. У залі суду вони виміряли тиск політику і заявили про необхідність додаткового обстеження. Суд оголосив перерву до надання необхідної допомоги і дозволив відвезти Корбана в стаціонар.

Корбан відмовився від обстеження в інституті Амосова

"Я офіційно заявляю, що мій клієнт відмовляється від будь-яких медичних операцій в інституті Амосова", - заявила адвокат Корбана Оксана Томчук.

Адвокати просили доставити його в будь-яку іншу кардіологічну лікарню. З будівлі суду політика вивезли, але автомобіль "швидкої допомоги" станом на 18:30 залишався біля будівлі Дніпровського райсуду.

Нагадаємо, вчора, 26 грудня, Дніпровський районний суд Києва відпустив лідера партії УКРОП Геннадія Корбана для завершення судмедекспертизи в Інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова і переніс розгляд судове засідання на 27 грудня 2015 року.

Відзначимо, 25 грудня Корбану зробили операцію на серці в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова.

У свою чергу, ГПУ підозрює лідера партії УКРОП у фальсифікації діагнозу та навмисному затягуванні слідства.