ua en ru

Суд продовжив утримання під вартою екс-заступник глави АМПУ Наконечному

Суд продовжив утримання під вартою екс-заступник глави АМПУ Наконечному Фото: Київський апеляційний суд (РБК-Україна)

Суд прийняв рішення про тримання Наконечного під вартою до 29 березня 2018 року

Суд залишив під вартою колишнього першого заступника голови державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) Наконечного Ю. В. Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому на сайті Судової влади України.

Зокрема, повідомляється, що 01 березня 2018 року, за результатами апеляційного розгляду скарг, які було подано прокурором і стороною захисту на постанову слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 31 січня 2018 року, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва, було прийнято рішення утримувати підозрюваного Наконечного Ю.В. під вартою до 29 березня 2018 року.

Тим самим було задоволено клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного Наконечного Ю.В. до 29 березня 2018 року включно з визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 5 млн гривень з покладанням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного розгляду постанови судді Солом'янського районного суду міста Києва від 31 січня 2018 року залишено без змін. Також було відхилено апеляційні скарги прокурора і захисника.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 29-30 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозрі у заволодінні понад 247 млн гривень ДП "Адміністрація морських портів України" восьми осіб, серед яких - колишні і чинний посадові особи ДП АМПУ