ua en ru

Суд продовжив арешт полковнику ЗСУ Безьязикову до 11 лютого

Суд продовжив арешт полковнику ЗСУ Безьязикову до 11 лютого Фото: Шевченківський суд Києва (webscreenshot google.com.ua/maps)

Наразі Без'язиков знаходиться під вартою в СІЗО

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт підозрюваного у співпраці з розвідкою "ДНР" полковника Збройних сил України Івана Без'язикова до 11 лютого включно. Про це РБК-Україна повідомив його адвокат Віталій Титич.

"14 грудня суд продовжував, і до 11 лютого включно продовжено запобіжний захід. Суд, на мою думку, скоїв, як мінімум, порушення прав людини, яке тягне на дисциплінарне стягнення", - сказав Титич.

На даний момент Без'язиков перебуває під вартою в СІЗО в Києві.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Служба безпеки України пред'явила колишньому полоненому, полковнику Збройних сил України Івану Без'язикову підозру у вчиненні державної зради.

1 вересня 2017 року Генеральна прокуратура України оголосила в суді обвинувальний акт полковнику Без'язикову. Генпрокуратура звинуватила його в державній зраді, а також в участі в терористичній організації.

В обвинувальному акті зазначається, що Без’язиков в період з 25 серпня 2014 по 27 травня 2015 року, перебуваючи на непідконтрольній українській владі території, обіймав посаду так званого "заступника начальника розвідувального управління ДНР", займався збором розвідувальної інформації стосовно пересування українських військових підрозділів і брав участь у проведенні інформаційних операцій з дискредитації ЗСУ.