ua en ru

Суд може визнати незаконною забудову одеського узбережжя компанією "Кадорр"

Суд може визнати незаконною забудову одеського узбережжя компанією "Кадорр" Фото: будівництво

Будуть проведені дослідження через нестійкість схилів, яка посилюється забудовою

До роботи депутатської комісії Одеської міської ради, яка займається перевіркою забудови узбережжя компанією "Кадорр Груп" мільярдера Аднана Кивана будуть залучені експерти, які вивчають і спостерігають за зсувними процесами. Про це повідомив начальник управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міськради Геннадій Мірошниченко, передають українські ЗМІ.

"Буде проведено ряд досліджень, оскільки існує певна ймовірність, що дані схили мають високий ступінь нестійкості, яка посилюється багатоповерховою забудовою в цьому районі", - зазначив чиновник.

При цьому Геннадій Мірошниченко не виключив, що скандального забудовника "Кадорр Груп" через суд можуть скасувати сертифікати готовності введення об'єктів в експлуатацію.

"Якщо найгірші побоювання фахівців підтвердяться, то міськрада буде вимушений звертатися в суд з метою скасування сертифікатів готовності введення об'єктів в експлуатацію", - заявив Мірошниченко.

Нагадаємо, 26 квітня на черговій сесії Одеської міської ради 50-ма голосами ухвалили рішення про створення робочої групи, яка буде перевіряти скандальну забудову одеського узбережжя компанією "Кадорр Груп" мільярдера Аднана Кивана.

Представники громадських організацій і прості одесити регулярно звертаються до депутатів міськради з проханням зупинити багатоповерхову забудову схилів. На їхню думку, будівництво в цьому зсувонебезпечному районі може призвести до трагедії.