ua en ru

Суд визнав обґрунтованою пред'явлену Сакварелідзе підозру через прорив кордону

Суд визнав обґрунтованою пред'явлену Сакварелідзе підозру через прорив кордону Фото: Давид Сакварелідзе (facebook.com/davit.sakvarelidze)

Мова йде про прорив кордону у пункті пропуску "Шегині" 10 вересня

Суд визнав обґрунтованою пред'явлену екс-заступнику генерального прокурора України Давиду Сакварелідзе підозру через прорив кордону. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області.

"Проаналізувавши та оцінивши подані докази, суд, відкинувши доводи сторони захисту, визнав їх належними та допустимими, а також констатував, що вони є достатніми для висновку суду про обґрунтованість оголошеної Сакварелідзе підозри", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Сакварелідзе підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.293 (групове порушення громадського порядку), ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу), ч.2 ст.332 (незаконне переправлення людей через державний кордон) КК України.

"16 вересня завершено розгляд клопотання слідчого про обрання колишньому заступнику генерального прокурора України Давіду Сакварелідзе запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокуратура Львівської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками вчинення групового порушення громадського порядку, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, опору та насильства щодо працівника правоохоронного органу, яке трапилось 10 вересня 2017 року у міжнародному автомобільному пункті пропуску "Шегині". Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, раніше Сакварелідзе заявляв, що Галицький районний суд Львова не обрав йому запобіжний захід.