ua en ru

Суд визнав незаконним звільнення глави ДП "Антонов" Ківи

Окружний адміністративний суд міста Києва сьогодні, 26 листопада, повністю задовольнив спільний позов Дмитра Ківи і ДП "Антонов", визнав протиправним і скасував наказ Міністерства промислової політики України №29-Д від 26 травня 2014 р. про звільнення Ківи з посади голови підприємства.

Окружний адміністративний суд міста Києва сьогодні, 26 листопада, повністю задовольнив спільний позов Дмитра Ківи і ДП "Антонов", визнав протиправним і скасував наказ Міністерства промислової політики України №29-Д від 26 травня 2014 р. про звільнення Ківи з посади голови підприємства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП "Антонов".

Також суд скасував реєстраційну дію Головного управління юстиції р. в Києві про зазначення в Єдиному державному реєстрі керівником ДП "Антонов" громадянина Сергія Меренкова.

"У 2006 році Сергій Меренков був відсторонений від займаної на АНТК ім. Антонова посади за розголошення інформації, що становить державну таємницю, з скасуванням допуску до держтаємниці", - підкреслили в ЮФ "Ілляшев та Партнери".

Нагадаємо, Міністерство промислової політики в липні 2014 р. видало наказ про призначення в. о. Президента ДП "Антонов" Сергія Меренкова. При цьому ще 23 березня 2014 р. уряд прийняв рішення про ліквідацію Мінпромполітики шляхом приєднання до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

1 серпня і 3 вересня цього року колектив ДП "Антонов" не допустив Меренкова з супроводжуючими його "титушками" на територію підприємства. 3 і 4 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва виніс визначення про забезпечення позову, яким підтвердив повноваження Ківи в якості керівника ДП "Антонов" (ухвали залишено без змін Київським апеляційним адміністративним судом, подальше оскарження не допускається). Окружний адмінсуд м. Києва в листопаді 2014 р. визнав незаконним наказ про призначення Меренкова керівником ДП "Антонов".