ua en ru

Суд визнав незаконною закупівлю лікувального закладу на майже 12 млн гривень

Суд визнав незаконною закупівлю лікувального закладу на майже 12 млн гривень Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

У Луганській області заклад незаконно закупив роботи з капремонту

У Луганській області суд визнав незаконною закупівлю робіт з капітального ремонту лікувального закладу на майже 12 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"За втручання прокуратури господарським судом Луганської області підтверджено незаконність процедури закупівлі робіт з капремонту лікувальної установи на суму майже 12 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, прокуратурою Луганської області у поточному році пред'явлено позов про визнання недійсними результатів процедури закупівлі за бюджетні кошти та договору на виконання робіт з капремонту будівлі хірургічного відділення комунального закладу "Старобільське районне територіальне медичне об'єднання".

Так, фінансування за оспорюваним договором на суму 11,8 млн гривень передбачалося за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та районного бюджету.

У той же час, прокурором встановлені обставини, що свідчать про невідповідність підприємства (переможця процедури закупівлі) кваліфікаційним критеріям замовника, наслідком укладення завідомо невыполняемого договору.

За результатами розгляду позовної заяви суд Луганської області погодився з доводами прокурора про порушення вимог Закону України "Про публічні закупівлі" та Бюджетного кодексу України.

Наголошується, що результати процедури закупівлі за бюджетні кошти та оспорюваний договір визнано недійсними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює розслідування фактів зриву державних закупівель на місцях.