ua en ru

Суд розпочне оголошення вердикту у справі Oracle проти Google 7 травня

Федеральний суд Сан-Франциско має намір 7 травня 2012 р. приступити до оголошення рішення в суперечці Oracle проти Google - американських гігантів у галузі високих технологій, повідомляє Associated Press.

Раніше 12 учасників журі присяжних одноголосно прийняли рішення по трьом з чотирьох пунктів обвинувального висновку. За їхніми словами, останнє питання викликало найбільш гострі дискусії, і вони не можуть виробити єдиної думки. Федеральний суддя Вільям Аслап вже поставлений до відома про це. Очікується, що на винесення остаточного рішення присяжним потрібно менше тижня. Грунтуючись на даній інформації, суд прийняв рішення про часткове оголошенні вердикту.

Нагадаємо, предметом судового розгляду між Oracle і Google є авторські права на використання мови програмування Java. У разі якщо суд задовольнить претензію Oracle, Google доведеться виплатити компенсацію в розмірі близько 1 млрд дол Крім того, Oracle вимагає введення заборони на продаж смартфонів на базі ОС Android в США.

Oracle Corporation - одна з найбільших американських компаній, розробник систем управління базами даних, інструментів для розробки баз даних, а також ERP-систем (програмні системи планування ресурсів підприємства). Організація має підрозділи у більш ніж 145 країнах по всьому світу. Станом на 2010 р. нараховує більше 101 тис. службовців. Компанія є другим за прибутковістю постачальником програмного забезпечення після Microsoft. Штаб-квартира організації знаходиться в г.Редвурд-Шорз, штат Каліфорнія. У Росії і країнах СНД інтереси корпорації представляє ТОВ "Oracle СНД".

Google - американська веб-корпорація, лідер серед пошукових систем інтернету. Засновано в 1998 р. (Засновники - Ларрі Пейдж і Сергій Брін), в 2004 р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол., що стало найбільшим в історії інтернет-компаній. Зараз Google займає більше 80% світового ринку пошукових запитів, основним доходом компанії є онлайнова реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google. Крім інтернет-пошукача, Google володіє найпопулярнішим відеохостингом YouTube, управляє поштовим сервісом Gmail, соціальною мережею Google+, а також розробила операційну систему Android для мобільних пристроїв.