ua en ru

Суд призупинив присвоєння звання почесного громадянина Харкова російському сенатору Шишкіну

Харківський окружний адміністративний суд в повному обсязі задовольнив 13 серпня позовну вимогу прокурора міста Харкова про призупинення дії рішення Харківської міськради про присвоєння члену Ради Федерації РФ Олександру Шишкіну звання "Почесний громадянин міста Харкова".

Харківський окружний адміністративний суд в повному обсязі задовольнив 13 серпня позовну вимогу прокурора міста Харкова про призупинення дії рішення Харківської міськради про присвоєння члену Ради Федерації РФ Олександру Шишкіну (на фото) звання "Почесний громадянин міста Харкова". Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харкова.

"Прокуратура звернулась до суду з вимогою скасувати це рішення, яке суперечить Конституції України та ряду законів. Крім того, ми звернули увагу суду на те, що на час розгляду позову до винесення остаточного рішення необхідно призупинити дію зазначеного акта місцевого самоврядування. З різних причин судовий розгляд може тривати довго, і ми не можемо допустити, щоб це незаконне рішення залишалося в силі. Зараз цей пункт позову задоволено в повному обсязі", - наголосив прокурор міста Євген Попович.

За його словами, надалі при розгляді справи по суті прокуратура наполягатиме на цілковитому скасуванні пункту рішення міськради, яке стосується Олександра Шишкіна.

"Професійну і громадську діяльність цієї людини не можна вважати вагомим внеском у розвиток міста та піднесення його авторитету. Навпаки, його підтримка як парламентарія двох постанов Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації про введення збройних сил РФ на територію України, а також про прийняття Криму до складу Росії, свідчить про його свідому діяльність, яка становить загрозу безпеці та суверенітету України. Така людина не гідна носити високе звання Почесного громадянина Харкова, і ми це будемо доводити в суді", - заявив прокурор.

Зазначимо, Олександр Шишкін - член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки, представник від виконавчого органу державної влади Хабаровського краю.

6 серпня міськрада Харкова присвоїла звання почесного громадянина міста члену Ради Федерації РФ Олександру Шишкіну. В цей же день прокуратура зажадала скасувати дане рішення. Водночас мер Харкова Геннадій Кернес вважає заслуженим отримання членом Ради Федерації Росії Олександром Шишкіним звання почесного громадянина Харкова.