ua en ru

Суд долучив до справи Савченко докази її невинності, - адвокат

Суд долучив до справи Савченко докази її невинності, - адвокат Джерело фото:inforesist.org
Басманний районний суд Москви долучив до справи української льотчиці Надії Савченко докази її невинуватості.

Басманний районний суд Москви долучив до справи української льотчиці Надії Савченко докази її невинуватості. Про це повідомив адвокат льотчиці Марк Фейгін у своєму Twitter.

"Отже, наше клопотання тепер задоволено. Адвокатські опитування Синяговского та ін. тепер є матеріалами кримінальної справи Савченко", - написав він.

Зазначимо, раніше засідання Басманного суду Москви з розгляду скарги захисту Савченко на відмову слідства долучити до справи докази її невинуватості, призначене на 31 жовтня, було перенесено на 7 листопада 2014 р.

Сьогодні Савченко вперше після етапування з Воронежа доставили в Басманний суд Москви.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.