ua en ru

Суд прийняв остаточне рішення у справі "Житомирських ласощів"

Суд прийняв остаточне рішення у справі "Житомирських ласощів"

Сьогодні, 26 квітня 2016 року, Верховний Суд України прийняв остаточне рішення у справі відновлення прав іноземних акціонерів фабрики "Житомирські ласощі", швейцарської компанії Delta Capital S.A. Про це йдеться у повідомленні прес-служби фабрики.

"У 2010 році власників Delta Capital S.A. було викинуто з власного підприємства одним з акціонерів, громадянином РФ Ігорем Бойко. За сприяння Андрія Портнова, екс-заступника голови Адміністрації Президента України В. Януковича, реєстрацію ЗАТ "Житомирські ласощі" було незаконно скасовано, натомість створено невідоме до того ТдВ "ЖЛ", на яке шахрайським шляхом було передано все майно фабрики", - йдеться у повідомленні.


Як повідомляє прес-служба, сьогодні Верховний суд України залишив чинним рішення Вищого адміністративного суду України та Житомирського окружного адміністративного суду, якими визнано незаконним припинення ЗАТ "Житомирські ласощі" та створення фіктивного ТДВ "ЖЛ", таким чином залишивши ці судові рішення в силі.

Таким чином, як зазначили у компанії, Верховний Суд України остаточно "поставив крапку" у конфлікті законних акціонерів ЗАТ "Житомирські ласощі" з Ігорем Бойком та "фактично відкрив шлях для притягнення до кримінальної відповідальності Бойка та інших осіб, які брали участь у рейдерському захопленні фабрики у 2010 році".