ua en ru

Суд засудив завербованого РФ підполковника Нацгвардії до 13 років в'язниці

Суд засудив завербованого РФ підполковника Нацгвардії до 13 років в'язниці Фото: підполковника Національної гвардії засудили до 13 років (ssu.gov.ua)

Чоловік звинувачується в державній зраді

Підполковника Національної гвардії засуджено до 13 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді. Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

Встановлено, що нацгвардієць був завербований представниками ФСБ Росії у вересні 2014 року в Москві під час несанкціонованого візиту в Росію. На виконання вказівок кураторів він передавав по електронній пошті в Росію відомості, що містять державну таємницю, у тому числі дані про сили і засоби, задіяні у проведенні антитерористичної операції.

Так, співробітники СБУ затримали зловмисника в травні 2015 року за місцем постійної дислокації його частини в Харківській області. При спробі втекти він завдав тілесні ушкодження співробітнику СБУ.

Районний суд Харкова визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням військового звання - підполковник.

Нагадаємо, з початку проведення антитерористичної операції, починаючи з квітня 2014 року, військовими прокурорами Центрального регіону України направлено до суду 56 обвинувальних актів за державну зраду