ua en ru

Суд засудив лжемінера автовокзалу в Хмельницькому до двох років позбавлення волі

Хмельницький міськрайонний суд засудив до двох років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора року місцевого жителя, який здійснив неправдиве повідомлення про замінування автовокзалу, повідомляє прес-служба СБУ.

Нагадаємо, у вересні 2012 р. на телефон чергової частини УМВСУ в Хмельицькій області зателефонував невідомий і сказав, що автовокзал в обласному центрі заміновано. На місце події негайно виїхали оперативні служби СБУ, МНС та міліції. Під час огляду приміщення автовокзалу та прилеглої території спеціалістами вибухових пристроїв чи речовин не виявлено. Оперативники СБУ встановили, що телефонний дзвінок здійснив 40-річний хмельничанин у стані алкогольного сп'яніння. Посварившись з водієм автобусу, він вирішив таким чином помститися.

"Органами міліції стосовно "телефонного терориста" було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, або інших дій, які загрожують загибеллю людей) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні СБУ.

Вирок вступив у законну силу.

Читайте також: Повідомлення про мінування ТЦ "Плазма" на Московському проспекті в Києві виявилося хибним