ua en ru

Суд засудив інформатора терористів ДНР до 4 років ув'язнення

Суд засудив інформатора терористів ДНР до 4 років ув'язнення Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Житель Миргорода інформував бойовиків про польоти військових літаків

Суд вищої інстанції посилив покарання для інформатора терористів ДНР з міста Миргород Полтавської області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"За принципової позиції прокуратури Полтавської апеляційний суд Полтавської області скасував вирок Миргородського районного суду від 16 червня 2016 року по мешканця Миргорода, який інформував терористів про польоти військових літаків", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, суд вищої інстанції засудив вищезгаданого громадянина до 4 років позбавлення волі, тоді як міськрайонний суд призначив більш м'яке покарання - 2 роки і 6 місяців позбавлення волі.

Так, колишній військовослужбовець з грудня 2014 року по лютий 2015 року по телефону неодноразово передавав представнику ДНР, з яким свого часу навчався, інформацію про польоти військових літаків з аеродрому військової частини, розташованої поблизу місця свого проживання.

Крім відомостей про години, напрямки польотів, він розповів про можливе розширення Миргородської центральної районної лікарні для лікування поранених військовослужбовців правоохоронних органів та ВСУ під час проведення АТО.

Наголошується, що у злочинця під час обшуку за місцем проживання правоохоронці виявили та вилучили перероблене вогнепальну зброю - пістолет, придатний для стрільби.

Чоловіка засуджено по ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) і 1 ч. ст. 263 (придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пособницю бойовиків - психолога артилерійського бандформування "Кольчуга" терористичної організації ДНР - затримали співробітники СБУ в районі проведення АТО.