ua en ru

Суд засудив екс-главу міліції Маріуполя до 11 років в'язниці

Суд засудив екс-главу міліції Маріуполя до 11 років в'язниці Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Вирок Олегу Моргуну винесли за процедурою заочного засудження

Приазовський районний суд Запорізької області засудив екс-главу міліції Маріуполя Олега Моргуна до 11 років в'язниці за процедурою заочного засудження. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області у Facebook.

Повідомляється, що суд оголосив обвинувальний вирок стосовно колишнього в. о. начальника Маріупольського міського відділу ГУ МВС України в Донецькій області Олега Моргуна. За даними слідства, 18 травня 2015 року він взяв участь у прес-конференції разом з представниками ДНР, які захопили будівлю міліції.

"При цьому міліціонер усвідомлював, що своїми діями він порушує присягу працівника органів МВС України, але байдуже поставився до цього і навмисне не вжив жодних заходів по звільненню захопленої адміністративної будівлі і затриманню членів терористичної організації", - йдеться в повідомленні.

Після визволення Маріуполя Моргун звільнився у зв'язку з виходом на пенсію і переїхав до підконтрольного ДНР Новоазовську та незаконно очолив районну адміністрацію. Його визнали винним в участі в терористичній організації та засудили до 11 років позбавлення волі.

До 11 років позбавлення волі заочно засуджено колишнього керівника маріупольської міліції 23 серпня Приазовський район...

Опубліковано Прокуратура Донецької області 30 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в ДНР жителя Дебальцевого "засудили" до 11 років в'язниці за "шпигунство". Обвинувачений нібито співпрацював з СБУ.