ua en ru

У ДНР жителя Дебальцеве "засудили" до 11 років в'язниці за "шпигунство"

У ДНР жителя Дебальцеве "засудили" до 11 років в'язниці за "шпигунство" Фото: бойовики ДНР (ednist.info)

Чоловіка звинуватили в тому, що він з лютого 2015 року нібито співпрацював з українськими спецслужбами

У так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) жителя окупованого Дебальцеве "засудили" до 11 років в'язниці за "шпигунство". Про це з посиланням на прес-службу "Генеральної прокуратури" ДНР повідомляє сепаратистське видання ДАН.

"19 липня 2017 року вироком Військового трибуналу на правах палати Верховного суду Донецької народної республіки житель Дебальцеве визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 321 КК ДНР (шпигунство). За скоєння злочинних дій громадянину призначена міра покарання у вигляді 11 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, чоловіка звинуватили в тому, що він з лютого 2015 року, під час перебування в підконтрольному Україні Артемівську, нібито почав співпрацю з українськими спецслужбами, для яких збирав відомості про пересування військової техніки, дислокації підрозділів і блокпостів на території ДНР.

"За виконання завдань українських спецслужб йому було забезпечено прискорене оформлення пропуску для руху через лінію розмежування і безперешкодний перетин блокпостів, контрольованих ВСУ", - заявили в "прокуратуру" ДНР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ДНР львів'янку "засудили" до 16 років в'язниці за "шпигунство".