ua en ru

Суд засудив бійця ЗСУ до 14 років за вбивство таксиста в районі Пісків

Суд засудив бійця ЗСУ до 14 років за вбивство таксиста в районі Пісків Фото: військові в зоні АТО

У 2014 році військовий з особливою жорстокістю розстріляв таксиста нібито за сепаратизм

Красноармійський міський суд засудив військовослужбовця до 14 років позбавлення волі за незаконне заволодіння транспортним засобом та умисне вбивство таксиста в районі Пісків під Донецьком. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області.

Повідомляється, що військовослужбовець під час антитерористичної операції на Донбасі в листопаді 2014 року разом з товаришем по службі вирішив убити водія таксі, якого військові вважали "сепаратистом".

"Пересуваючись в автомобілі під керуванням потерпілого у бік селища Піски, де вони несли службу, військовослужбовці попросили зупинити транспортний засіб. Коли один з військових вийшов на дорогу, інший з автомата зробив не менше 4 пострілів в голову водієві таксі. Чоловік від отриманих травм помер на місці. Після скоєння злочину, військовослужбовці вирішили заволодіти транспортним засобом вбитого і приїхали на ньому до місця дислокації", - йдеться в повідомленні.

Красноармійський міський суд засудив 36-річного військовослужбовця ЗСУ до 14 років позбавлення волі за скоєння кримінальних правопорушень передбачених п. 12 год. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Також суд зобов'язав вбивцю виплатити 250 тисяч гривень родичам потерпілого. В даний час місцезнаходження другого військовослужбовця не встановлено, він знаходиться в розшуку.

Нагадаємо, суд заарештував на два місяці екс-бійця "Айдара" за теракт проти Садового.