ua en ru

Суд засудив бійця Нацгвардії до 9 років в'язниці за передачу військових даних Росії

Суд засудив старшого солдата підрозділи Національної гвардії р. з Чернігова до 9 років в'язниці за передачу відомостей військового характеру представникам спецслужб РФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Чернігівської області.

"Слідством встановлено і в суді підтверджено, що їм надавалися дані, зокрема, про плани оборони військових містечок Національної гвардії України, позивні і радіочастоти, схеми оповіщення і бойові розрахунки військової частини, а також відомості про солдатів і офіцерів своїй частині, у тому числі і тих, які перебували в зоні проведення антитерористичної операції. Дані надавалися на виконання завдання представників спецслужб РФ, до яких військовослужбовець перед тим звернувся з проханням про проходження служби", - йдеться в повідомленні.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), колишнього військового засудили до 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, суд на два місяці взяв під варту журналіста Руслана Коцабу, який обвинувачується у державній зраді і шпигунстві.