ua en ru

Суд засудив бойовика ЛНР до 3,5 років в'язниці

Суд засудив бойовика ЛНР до 3,5 років в'язниці Фото: бойовики на Донбасі

Він здійснював охорону захопленого бойовиками будівлі СБУ у Лисичанську

Лисичанський міський суд Луганської області засудив бойовика ЛНР на 3 роки і 6 місяців позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської обл.

"Вироком Лисичанського міського суду Луганської області засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі бойовика незаконного збройного формування ЛНР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України (участь у непередбачених законом збройних формуваннях; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що в червні 2014 року обвинувачений, діючи в складі незаконного збройного формування, здійснював несення служби по охороні незаконно захопленого адміністративної будівлі УСБУ в Лисичанську, де знаходився штаб терористів, і здійснював контрольно-пропускні функції з перевірки осіб, які заходили в приміщення.

Нагадаємо, СБУ в Луганській обл. затримала російського найманця.
48-річний росіянин прибув в Україну з наміром вступити в ряди бойовиків на Донбасі.

Чоловік не одразу зрозумів, хто його затримав, прийнявши українських військовослужбовців за бойовиків так званої ЛНР. Тому відверто повідомив, що хоче вступити в терористичну угруповання і попросив видати йому зброю.