ua en ru

Суд припинив провадження у справі одеського аеропорту через відсутність предмета спору

Сьогодні в Одесі відбулося засідання апеляційного суду за позовом Одеської міської ради до ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" і інвестора проекту ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент", за результатами якого він постановив припинити провадження у справі в зв'язку з відсутністю предмету спору. Про це РБК-Україна повідомило джерело в одеському аеропорту.

Зокрема, сторони досягли взаємної угоди і надали суду документи, які свідчать про примирення у справі, що розглядається. За даними джерела, після цього Одеський апеляційний господарський суд постановив скасувати рішення Господарського суду Одеської області від 13 липня 2015 року та припинити провадження по справі в зв'язку з відсутністю предмета спору, чим підтвердив законність договору про корпоративні принципи управління. Таким чином, була поставлена крапка в триваючому майже рік судовому спорі між Одеською міською радою та інвесторами будівництва нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту Одеса.

"Після відмови мерії від власних претензій до інвестора, аеропорт більше не може бути "розмінною монетою" у політичних маніпуляціях, які до теперішнього часу вводили в оману громадську думку", - каже одеський політолог Геннадій Чижов.

Нагадаємо, раніше в грудні 2014 і лютому 2015 року судами різних інстанцій була підтверджена законність створення совісного підприємства між інвестором та містом та виконання інвестором своїх зобов'язань за договором. Про серйозність намірів інвестора свідчить те, що тільки з 15 червня 2015 року до бюджету міста було перераховано 8,8 млн грн в якості дивідендів від діяльності підприємства, і ще 2,7 млн грн буде перераховано до кінця жовтня. Варто також відзначити, що будівництво нового терміналу йде прискореними темпами, і здати об'єкт в експлуатацію планують вже влітку 2016 року.