ua en ru

Суд поставив крапку в суперечці між банком "Форум" і WOG

Суд поставив крапку в суперечці між банком "Форум" і WOG Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Київський апеляційний суд припинив поручительство по ТОВ "Завод Галичина"

Київський апеляційний суд своїм рішенням від 24 липня 2017 року призупинив поручительство по ТОВ "Завод Галичина" (входить до групи "Вест Ойл Груп", WOG, - ред.) Перед банком "Форум". Про це сказано в тексті постанови суду, опублікованому в Єдиному Реєстрі судових рішень.

Раніше ТОВ "Завод Галичина" звернулося до суду з позовом в якому говорилося про необхідність припинення поручительства між банком "Форум" і ТОВ "Завод Галичина" у зв'язку з пропуском строку звернення на вимогу. Однак Господарський суд столиці зазначений позов залишив без задоволення.

Згодом, після розгляду справи Київським апеляційним та Вищим господарським судом, вона була направлена на новий судовий розгляд.

Під час повторного розгляду по суті суд прийшов до висновку, що поручительство між ТОВ "Завод Галичина" і ТОВ "Банк Форум" з метою забезпечення виконання зобов'язань ТОВ "Золотий екватор" перед ТОВ "Банк Форум" є припиненим.

Тому суд припинив поручительство і зобов'язав ТОВ "Банк Форум" виплатити на користь "Заводу Галичина" витрати за судовим збором.

Таким чином суд фактично визнав спроби "Банку Форум" додатково стягнути кошти за зобов'язаннями з ТОВ "Золотий Екватор" незаконними.

Нагадаємо, раніше Рівненський апеляційний господарський суд відмовив банку "Форум" в задоволенні позову про стягнення з компанії "Вест Ойл Груп" понад 30 млн доларів.