ua en ru

Суд постановив провести експертизу ремонту аеропорту в Миколаєві

Суд постановив провести експертизу ремонту аеропорту в Миколаєві Фото: "Миколаївський міжнародний аеропорт" (facebook.com/novostnikmk)

"Житлпромбуд-8" вимагає понад 43 млн гривень за капремонт аеровокзалу

Господарський суд Миколаївської області постановив призначити експертизу ремонтних робіт в будівлі аеровокзалу обласного аеропорту, виконаних приватною компанією "Житлпромбуд-8". Відповідне рішення оголосила Марина Мавродієва, передають "НікВесті".

Раніше компанія "Житлпромбуд-8" подала позов до суду на аеропорт з вимогою виплатити їй 43 млн 263 тисячі 414 гривень за виконаний капітальний ремонт будівлі аеровокзалу, незважаючи на те, що зроблено це було без договору на виконання цих робіт.

Сьогодні, 10 травня, відбулося перше судове засідання по розгляду цього позову.

Представник "Житлпромбуд-8" Христина Дяченко заявила, що між аеропортом і підприємством 10 травня 2017 року був укладений договір на виконання протиаварійних робіт в будівлі аеровокзалу.

У свою чергу, представник аеропорту Наталія Запорожець повідомила, що сума договору становила 980 тисяч гривень, однак акти виконаних робіт за цим договором аеропорт так і не отримав, тому і не оплачував їх.

Дяченко відповіла, що акти виконаних робіт тільки по протиаварійним роботам надати не можуть, так як було виконано набагато більше робіт, а саме капітальний ремонт будівлі аеровокзалу.

Позивач наполягає на тому, що аеропорт, хоч і без договору, але замовляв у ПрАТ "Житлпромбуд-8" капремонт аеровокзалу і повинен оплатити їх.

У зв'язку з цим суддя винесла постанову - зобов'язати Регіональну торгово-промислову палату Миколаївській області провести експертизу робіт, виконаних в будівлі аеропорту. Експерти повинні визначити: які фактичні обсяги виконаних робіт, яка їхня вартість, чи відповідають виконані роботи проекту, чи відповідає вартість виконаних робіт тій вартості, яку вказав у своїй довідці та актах виконаних робіт підрядник.

До отримання висновків експертів суддя постановила провадження у справі призупинити.

Нагадаємо, 18 березня в Миколаєві застрелився керівник обласного аеропорту Владислав Волошин.