ua en ru

Суд ухвалив почати ліквідацію ВАТ "Херсонський суднобудівний завод"

Господарський суд Херсонської області у вівторок, 19 липня ухвалив відкрити ліквідаційну процедуру ПАТ "Херсонський суднобудівний завод". Відповідним рішенням суд задовольнив клопотання комітету кредиторів підприємства, повідомив агентству представник судової інстанції.

Як прокоментували агентству в прес-службі компанії Smart Maritime Group, яка об'єднує світогосподарські активи Смарт-Холдингу, що дане рішення не позначиться на роботі суднобудівного підприємства, а херсонська верф SMG продовжить роботу в звичайному режимі, виконуючи контракти і модернізуючи виробничі потужності.

"Це рішення не вплине на виробничий процес і наші взаємовідносини з трудовим колективом. Так, ліквідація ПАТ "ХСЗ" - це вкрай негативна для галузі новина, але Херсон залишиться містом корабелів, незважаючи ні на що. Ми знайдемо можливість, щоб всі працівники ПАТ були працевлаштовані в "Смарт Мерітайм Груп". Корабели будуть отримувати зарплату, місто відповідно податкові відрахування. SMG, маючи миколаївську та херсонську суднобудівні верфі, продовжує залишатися найбільшим суднобудівним об'єднанням в Україні", - йдеться в коментарі прес-служби.

У компанії також нагадали, що в даний час херсонські корабели SMG крім кораблеремонтів реалізують контракт на будівництво нафтосміттєзбірника за замовленням Южненського філії держпідприємства "Адміністрація морських портів України", а на миколаївській верфі виконуються судноремонтні роботу по ряду великих контрактів.

Раніше повідомлялося, що депутати Херсонської міськради не підтримали пропозицію про надання пільг ПАТ "ХСЗ" по сплаті земельного податку. Пільга по податку на землю для суднобудівних підприємств була надана ще в 2005 році і існувала до грудня минулого року. При прийнятті бюджету на 2016 рік міська рада Херсона її скасувала. ПАТ "ХСЗ" звернулося до міської ради з проханням про відновлення пільги з податку на землю, остільки збільшення податкового навантаження призведе до неможливості виконувати свої фінансові зобов'язання.

Smart Maritime Group (SMG) – найбільша суднобудівна компанія України. Заснована в 2009 році для управління морегосподарського активами " Смарт-Холдингу. SMG об'єднує дві найбільших суднобудівних верфей – миколаївську і херсонську. Верфі не мають статусу юридичної особи. Керуючою компанією є ТОВ "Смарт Мерітайм Груп", яке розташоване в м. Херсон.