ua en ru

Суд в Полтаві заарештував організатора міжнародної хакерської кібермережі

Суд в Полтаві заарештував організатора міжнародної хакерської кібермережі Фото: арешт

Організатор заарештований на 40 діб

Суд арештував організатора міжнародної кібермережі, який обвинувачується компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина в участі в міжнародній злочинній організації, на 40 діб. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Так, у вівторок, 6 грудня 2016 року, працівники прокуратури Полтавської області взяли участь у розгляді апеляційної скарги прокурора ГПУ на ухвалу слідчого судді Октябрського районного суду Полтави від 1 грудня 2016 року, якою було відмовлено в задоволенні клопотання про тимчасовий арешт громадянина України, який обвинувачується ФРН в участі в міжнародній злочинній організації.

"Відповідно до оголошеної резолютивної частини ухвали колегії суддів Апеляційного суду Полтавської області апеляційну скаргу прокурора задоволено, ухвалу слідчого судді Октябрського районного суду скасовано, а щодо вищезгаданого громадянина застосовано тимчасовий арешт на 40 діб з моменту затримання", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Генпрокуратура спільно з правоохоронцями інших країн ліквідувала міжнародну хакерську мережу, яка займалася розповсюдженням шкідливих програм і спаму в мережі Інтернет, а також відмивала гроші рекрутингової компанії.