ua en ru

Луценко заявив про ліквідацію міжнародної киберсети, організованою українцем

Луценко заявив про ліквідацію міжнародної киберсети, організованою українцем Фото: ліквідована міжнародна хакерська мережа

Організатор мережі чинив збройний опір при затриманні

Генеральна прокуратура спільно з правоохоронцями інших країн ліквідували міжнародну хакерську мережу , яка займалася розповсюдженням шкідливих програм і спаму в мережі Інтернет, а також відмивала гроші рекрутингової компанії. Про це сьогодні під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"П'ятеро чоловік кілька днів тому затримано, з них троє українці, в їх числі організатор мережі, який був затриманий в Полтаві", - заявив Луценко.

Він зазначив, що підозрюваний при затриманні чинив збройний опір, використовуючи автомат Калашникова і бойовий пістолет. Генпрокурор також повідомив про кількість проведених у всьому світі обшуків і їх результати.

"Проведені обшуки в майже 40 приміщеннях, вилучено декілька десятків серверів. Правоохоронці зі всього світу припинили діяльність понад 220 серверів, які були заражені вірусом, а також заблокували близько 800 тис. доменів", - додав Луценко.

За його словами, зловмисники інфікували близько півмільйона комп'ютерів щодня, а потім вимагали відшкодування за ліквідацію вірусу. Тільки доведені фінансові втрати по всьому світу через діяльність організації склали понад 100 млн євро.

До ліквідації мережі, яка існувала 7 років, приклали зусилля правоохоронці 30-ти країн.

Нагадаємо, 25 листопада хакери атакували сайт Європейської комісії.