ua en ru

Суд по розгляду позову проти Захарченко переніс засідання на 19 лютого

Окружний адміністративний суд Києва переніс на 19 лютого на 13:15 засідання з розгляду позову проти міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко.

Окружний адміністративний суд Києва переніс на 19 лютого на 13:15 засідання з розгляду позову проти і.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Засідання почалося о 9:30 і закінчилася близько 10:00. Розглядався позов позафракційного народного депутата Юрія Дерев'янка, який просив визнати факт бездіяльності з боку глави МВС.

За словами Дерев'янко, суд відмовився залучити до процесу в якості третіх осіб близько 480 осіб, які так чи інакше постраждали від правоохоронців.

"Ми впевнені, що таке рішення було спланованим, щоб применшити кількість людей, чиї права порушені. Також ми подали клопотання для виклику Віталія Захарченко особисто в суд в якості свідка, щоб допитати", - розповів депутат журналістам після засідання.
Інтереси Захарченко в суді представляв співробітник МВС Микола Грінцов.

Зранку під судом зібралося близько 20 осіб з вимогою визнати бездіяльність Захарченко. На думку людей, міністр не ініціював розгляду і розслідування з приводу побиття демонстрантів і журналістів в 2013 році.

В ході пікету активісти заявили, що зволікання в розслідуванні призвели до зіткнень і масштабного протистояння в державі.
"Враховуючи величезну кількість свідчень, роликів і доказів злочинних дій співробітників міліції, ми впевнені, що за Віталію Захарченку буде ще не один суд і буде Гаазький трибунал", - упевнений активіст Володимир В'ятрович.
Демонстранти скандували "Вимагаємо чесного суду" і "Ганьба міліції".