ua en ru

Суд за звинуваченням Попова і Сівковича у розгоні Євромайдану перенесли на 13 червня

Печерський районний суд Києва сьогодні переніс на 13 червня 2014 р. розгляд справи за поданням прокуратури про закриття кримінального провадження щодо екс-голови Київської міської державної Олександра Попова і екс-заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича щодо подій на Євромайдані в ніч 30 листопада у зв'язку із законом "Про амністію".

Печерський районний суд Києва сьогодні переніс на 13 червня 2014 р. розгляд справи за поданням прокуратури про закриття кримінального провадження щодо екс-голови Київської міської державної Олександра Попова і екс-заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича щодо подій на Євромайдані в ніч 30 листопада 2013 р. у зв'язку із законом "Про амністію". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Наступне засідання суду заплановано на 14:00. Очікується, що під час нього суддя оголосить рішення щодо відводу головуючого по справі судді.

Раніше представник постраждалих заявив головуючому судді відвід у зв'язку із упередженістю.

Сьогодні ж судове засідання не відбулося, оскільки на засідання не з'явилися сторони.

Нагадаємо, 12 лютого 2014 р. Печерський суд м. Києва закрив провадження щодо Попова, Сівковича та ряду інших осіб, які підпадають під дію закону України "Про внесення змін до закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

2 квітня 2014 р. Апеляційний суд м. Києва скасував зазначене рішення Печерського суду і справа була направлена на повторний розгляд у суд першої інстанції.