ua en ru

Суд за позовом про заборону партії "Русское единство" переніс засідання на 24 квітня

Окружний адміністративний суд міста Києва оголосив перерву у засіданні щодо заборони партій "Русское единство" і "Русское единство" до 16:00 24 квітня.

Окружний адміністративний суд міста Києва оголосив перерву у засіданні щодо заборони партій "Русское единство" і "Русское единство" до 16:00 24 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

Перерву було оголошено у зв'язку з проханням представника "Русского единства" підготувати відповіді на внесені Міністерством юстиції України матеріали.

Заступник міністра юстиції Ганна Онищенко, яка була представником Мін'юсту у суді, вважає, що відповідач попросив перерву для затягування справи.

"Я розцінюю це виключно як спробу затягнути розгляд справи, це було право відповідача. Хоча суд, намагаючись діяти в рамках закону, міг просто надати годину перерви, щоб не переносити ще на один день розгляд цієї справи", - сказала вона.
За її словами, сьогодні Мін'юст додав більш уточнені дані, а також "нові висловлювання Аксьонова".

"Ми надали витяги з висловлювань... В даних висловлюваннях підтверджувалося, що вони дійсно закликали повалити конституційний лад, змінити територіальний устрій", - сказала Онищенко.

Лідером партії "Русское единство" є самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов.