ua en ru

Суд переніс слухання справи щодо розблокування рахунків "Енергоатому"

11 травня Апеляційний суд Києва втретє переніс слухання справи про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Апеляційного суду Києва від 10.03.2016 про скасування постанови Шевченківського районного суду Києва від 9.02.2016. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Енергоатом".

За даними прес-служби, останнім було зупинено виконавче провадження по виконанню рішення Господарського суду Києва від 4.08.2011 про стягнення з "Енергоатому" на користь ЗАТ СП "Укрелектроват" "сумнівної заборгованості" в розмірі 127,3 млн грн.


У компанії відзначили, що 6 і 12 квітня 2016 року суд вже переносив засідання. На цей раз суд переніс слухання на 17 травня, посилаючись на відповідне клопотання Укрелектроват через те, що його представник отримав травму ноги і відсутності на засіданні прокурора. Також повідомляється, що юристи "Енергоатому" заперечували проти задоволення клопотання і перенесення засідання, оскільки позиція "Укрелектроват" відома суду, а обов'язкова присутність прокурора в засіданні законом не вимагається.

Особливу увагу компанії привертає факт неодноразової неявки "без поважних причин" на засідання суду прокурора Київської міської прокуратури № 10, незважаючи на те, що він був належним чином повідомлений.

"Така позиція прокуратури, як мінімум, виглядає дивно, адже це питання про захист державних інтересів", - заявили в прес-службі.

"Енергоатому" також незрозумілі і дії апеляційного суду. Як заявили в прес-службі, дії суду спрямовані на затягування процесу і суперечать його власній позиції, викладеній у листах від 01.04.2016 і 14.04.2016 № 11о/796/10/2016, в яких зазначено, що "неявка сторін або інших учасників не перешкоджає проведенню розгляду, якщо такі особи будуть належним чином повідомлені про дату, час і місце апеляційного розгляду та не повідомили про поважні причини свого неприбуття".

Рішення суду