ua en ru

Суд переніс розгляд скарги САП на розмір застави для Постного на 1 серпня

Суд переніс розгляд скарги САП на розмір застави для Постного на 1 серпня Фото: Апеляційний суд Києва

Засідання перенесено через залучення нового адвоката з боку захисту

Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на розмір застави для Валерія Постного, підозрюваного в нанесенні 3 млрд гривень збитків держбюджету через "газові схеми" з продажу скрапленого газу спільно з компанією "Укргазвидобування", передає кореспондент РБК-Україна.

"Судове засідання відбудеться о 16:00, 1 серпня", - сказав головуючий суддя Глиняный.


Відповідне рішення було прийнято у зв'язку з притягненням стороною захисту нового адвоката Олега Іщенка, який клопотав про надання йому часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Зазначимо, засідання суду почалося з запізненням на 3 години. Постного доставили в суд на машині швидкої допомоги, після чого він був занесений в зал суду на каталці.

За словами захисників, Постний знаходиться у вкрай важкому стані, так як переніс операцію на хребті і не може пересуватися.

За їх інформацією, для його лікування необхідно не менше 6 місяців.

Прокурори САП впевнені, що Постний може брати участь у судових засіданнях. Вони просять суд збільшити заставу для нього до 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше детективи Національного антикорупційного бюро (НАБ) України отримали висновок незалежної судово-медичної експертизи, які свідчать про те, що Постний симулює наявність у нього проявів захворювання.