ua en ru

Суд переніс розгляд скарги Саакашвілі на призупинення слідства щодо зв'язків з Курченком

Суд переніс розгляд скарги Саакашвілі на призупинення слідства щодо зв'язків з Курченком Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Розгляд скарги Саакашвілі перенесли на 11 квітня

У Печерському районному суді Києва не відбувся розгляд скарги адвокатів Михайла Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") на постанову прокурора про призупинення розслідування виділеної в окреме провадження справи про фінансування з боку бізнесмена Сергія Курченка. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив адвокат Руслан Чорнолуцький.

За його словами, судове засідання заплановано на 11 квітня.

"Суд перенесли у зв'язку з відпусткою судді Батрин до середи. Як тільки вона вийде - призначать нову дату розгляду скарги", - повідомив адвокат.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України призупинила розслідування справи про "гроші Курченка" щодо Саакашвілі. В постанові ГПУ кажуть, що Нідерландам направили запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних і слідчих дій з участю Саакашвілі.

За даними слідства, Курченко передав представникам Саакашвілі 500 тис. доларів. Біглий олігарх нібито обіцяв підтримку Саакашвілі в обмін на сприяння поверненню активів.