ua en ru

ГПУ зупинила розслідування щодо Саакашвілі у справі "грошей Курченко"

ГПУ зупинила розслідування щодо Саакашвілі у справі "грошей Курченко" Фото: Михеїл Саакашвілі (Віталій Носач, РБК-Україна)

ГПУ призупинила досудове розслідування по кримінальній справі на час міжнародного співробітництва

Генеральна прокуратура України (ГПУ) припинила розслідування у справі про "гроші Курченко" проти лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі на час міжнародного співробітництва. Про це йдеться в постанові ГПУ, повідомили в прес-службі партії.

"Згідно з постановою Генпрокуратури від 6 березня, досудове розслідування у надуманій проти Саакашвілі кримінальній справі зупинено у зв’язку із необхідністю виконання процесуальних дій в межах міжнародного співробітництва", - йдеться в повідомленні.

В постанові ГПУ кажуть, що "Королівству Нідерланди був направлений запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних і слідчих дій за участю Саакашвілі. Відповідно до КПК досудове розслідування може бути зупинене після повідомлення особі про підозру у разі, якщо є необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва".

За словами адвоката Руслана Чернолуцького, рішенням зупинити кримінальне провадження, ГПУ визнала необгрунтованість підозр щодо Саакашвілі.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко підтвердив інформацію про те, що ГПУ призупинила кримінальне провадження щодо Саакашвілі.

Слідчим відділом ГУ СБУ у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за...

Опубліковано Андрієм Лисенком 12 березень 2018 р.
ГПУ зупинила розслідування щодо Саакашвілі у справі "грошей Курченко"ГПУ зупинила розслідування щодо Саакашвілі у справі "грошей Курченко"

Фото: постанова ГПУ (info.rns.org.ua)

Нагадаємо, Саакашвілі заборонено в'їзд в Україну терміном на три роки до 13 лютого 2021 року.