ua en ru

Вищий адмінсуд 14 червня розгляне позов про скасування блокування Вконтакті та Однокласників

Вищий адмінсуд 14 червня розгляне позов про скасування блокування Вконтакті та Однокласників Фото: Вищий адміністративний суд України

У судовому процесі по російським сайтам візьме участь СБУ

Вищий адміністративний суд України переніс розгляд позову про скасування блокування російських соціальних мереж "Вконтакте" та "Однокласники" на 14 червня 2017 року, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що сьогодні суд розглядав позов про скасування санкцій проти сайтів групи Mail.Ru, соцмереж "Вконтакте" та "Однокласники", а також сервісів "Яндекс", які були заблоковані згідно з рішенням РНБО України про розширення санкцій проти Росії. Також повідомляється, що позивач просить визнати неправомірними саме пункти про сайти.

Проте сьогодні в справі з'явилася третя сторона в особі Служби безпеки України, яка взяла час на ознайомлення з матеріалами. У зв'язку з цим розгляд позову перенесли на 14 червня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Севастополі заблокували доступ до Вконтакте та Однокласників. Відзначимо, що кількість українських відвідувачів заборонених російських сайтів за два тижні скоротилася до 12 млн осіб на день. Раніше їхня кількість становила 25 млн відвідувачів на день.