ua en ru

Суд переніс розгляд апеляції у справі Пукача на 9 червня

Суд переніс розгляд апеляції у справі Пукача на 9 червня Фото: Олексій Пукач

Суд знову відклав справу вбивці Гонгадзе

Апеляційний суд Києва переніс на 9 червня 2015 р. розгляд апеляції колишнього керівника департаменту спостереження МВС України Олексія Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Таке рішення оголосив головуючий на засіданні суддя Степан Гладій, передає кореспондент РБК-Україна.

Таке рішення суд прийняв для того, щоб обробити велику кількість клопотань, поданих сьогодні в ході засідання.

Зокрема, сьогодні в ході засідання потерпілий у справі Олексій Подольський заявив клопотання про виклик в якості свідків Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна, колишнього Президента Леоніда Кучму, колишнього главу Адміністрації Президента, екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина і Григорія Омельченка.

Нагадаємо, раніше суд переніс розгляд апеляції Пукача на 4 червня.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України розсекретила 103 з 227 матеріалів у справі Гонгадзе.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного ув'язнення 29 січня 2013 р. Суд встановив, щоПукач у ніч з 16 на 17 вересня 2000 р. вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.